Vyhľadávať v tomto blogu

piatok 18. marca 2016

Ako chladiť kávu po upražení

Na začiatku som upraženú kávu chladil na hliníkovom plechu, vytiahnutom z mrazničky. Funguje to, ale nie je to veľmi praktické. Niektorí dávajú ľad do väčšieho plechu a na to položia hliníkový plech, v ktorom kávu chladia. Toto tiež nie je to pravé orechové.

Ak vlastníte pražičku Gene CBR 101, tak viete, že má funkciu chladenia. Skúšal som ju, mne však nevyhovuje. Chladenie trvá príliš dlho, 5 - 6 minút, pričom musíte rátať so zotrvačnosťou tepla v zrnkách kávy. Keď spustíte chladenie pri farbe zŕn Full City, tak pravdepodobne výsledkom bude káva upražená na FC+. Navyše každá káva sa správa inak po prvom pukaní, niektoré tmavú rýchlejšie, niektoré menej a s chladenim v pražičke to nemáte plne pod kontrolou. Preto som sa rozhodol pre vlastné riešenie.

Pomocou plastového kochlíka a vyradeného, funkčného vysávača môžem kávu chladiť oveľa efektívnejšie. 




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára